Runningtherapie.

 

 “Een gezonde geest in een gezond lichaam”

 

 

Dit bekende gezegde slaat de spijker op zijn kop. Immers, wie zich fysiek goed voelt, heeft doorgaans ook minder snel mentale problemen (en andersom). Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat runningtherapie een positieve en duurzame uitwerking kan hebben op zowel lichaam als geest.

Naast academisch psycholoog NIP en coach ben ik ook geregistreerd professioneel runningtherapeut. Psychologenpraktijk van Es biedt dan ook naast gesprekstherapie onder de naam "Runningtherapie Roosendaal" de aanvullende behandelmethode runningtherapie aan. Dit kan als een op zichzelf staande therapie, maar ook in combinatie met gesprekstherapie in de praktijk. Zo kan een op maat gemaakt traject ontworpen worden, dat specifiek afgestemd is op uw hulpvraag.

 

 

Wat is Runningtherapie en voor wie is het bedoeld?

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop met als doel de psychische conditie te verbeteren. Het is je hoofd figuurlijk leegmaken, omdat de omgeving, het bos, de coach, en het programma je daar de mogelijkheid toe biedt. Deze therapie kan ingezet worden bij jongeren en volwassenen en heeft een positieve invloed op:

–          Depressies of sombere gevoelens
–          Herstel van burn-out
–          Het ontwikkelen en vasthouden van een gezonde levensstijl
–          Spanningsklachten van rug en nek
–          Vermoeidheidsklachten
–          Slaapstoornissen
–          Concentratiestoornissen
–          Leren omgaan met agressie (emotieregulatie problematiek)
–          Verbeteren van de algehele conditie
–          Verminderen van paniekaanvallen of angstklachten
–          Tegengaan van nieuwe depressie of burn-out

De kosten van een individuele sessie runningtherapie zijn €50,- per uur.  Wanneer u ervoor kiest om een strippenkaart met 5 sessies aan te schaffen, krijgt u een korting van 10%.

Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een begeleidingstraject dat volledig op uw wensen is afgestemd. Bijvoorbeeld in het kader van herstel bij burn-out en depressie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of u kunt even bellen: 06-41880327