Momenteel neemt de praktijk geen nieuwe cliënten aan

 

Psychologenpraktijk Van Es - Psycholoog Roosendaal

 

Praktijk voor psychologische hulpverlening, coaching en gesprekstherapie

 
 

Welkom op de website van mijn psychologenpraktijk. Mijn naam is Mariska van Es (1972) en ik ben als particulier psycholoog (psycholoog NIP) werkzaam in Roosendaal. Ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. In mijn vrijgevestigde praktijk houd ik mij bezig met psychologische hulpverlening, persoonlijkheidsonderzoek en coaching.

Wat betreft psychologische hulpverlening gaat het met name om ‘eerstelijnsproblematiek’. Dit zijn psychische klachten die het gevolg kunnen zijn van alledaagse problemen.

U kunt hierbij denken aan angstklachten, burn-out, assertviteitsproblemen of depressieve klachten, maar het kan ook zijn dat u het moeilijk heeft met verwerken van een schokkende gebeurtenis of het verlies van een dierbare. De hulpverlening vindt plaats in de vorm van gesprekstherapie, waarbij ik onder andere gebruik maak van principes uit de cognitieve gedragstherapie.

Van oorsprong ben ik persoonlijkheidspsycholoog en onder andere werkzaam geweest bij de politie-academie. In het kader van selectie, stabiliteitsonderzoek en coaching, stond daar persoonlijkheids- en competentiegericht onderzoek centraal. In mijn praktijk betrek ik nu vanuit deze achtergrond persoonlijkheidsaspecten bij de psychologische hulpverlening.

Over het algemeen is de hulpverlening kortdurend en oplossingsgericht van aard. We gaan samen actief aan de slag met uw hulpvraag of probleem.

U kunt niet alleen voor psychologische hulpverlening in de praktijk terecht, maar u bent ook welkom voor een persoonlijkheidsonderzoek. Aan de hand van een gesprek en diagnostiek (in de vorm van wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten) maak ik een persoonlijkheidsanalyse, waarbij meer inzicht verkregen wordt in uw persoonlijkheidsstructuur. Daarbij maak ik een “sterkte-zwakte analyse” waaruit naar voren komt waar uw kracht ligt en welke aspecten u eventueel verder kunt ontwikkelen. Al naar gelang uw wensen kunnen we dan samen een persoonlijk ontwikkelplan (POP) opstellen.

Wanneer u aan uw persoonlijke ontwikkeling wilt werken, of specifieke competenties wilt optimaliseren, kunt u denken aan een coachingstraject. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding, waarbij u zich bewust kunt worden van minder effectief gedrag en de eventuele gevolgen hiervan. Het kan hierbij gaan om problemen in de relationele sfeer of op werkgebied. Een dergelijk traject kan ook uitstekend ingezet worden ter voorbereiding op een assessment in het kader van bijvoorbeeld een belangrijke sollicitatie.

Ervaart u psychische problemen, wilt u een persoonlijkheidsonderzoek of heeft u interesse in een coachingstraject, dan kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier, email of telefonisch. Aangezien ik als particulier/privé psycholoog werk, buiten de zorgverzekeraar om, heeft u geen doorverwijzing van de huisarts nodig. U kunt zelf contact opnemen om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten. Meestal kunt u binnen 1 week terecht voor een afspraak.

Extra informatie over de hulpverlening, het contactformulier en de tarieven vindt u via de links hierboven in het menu op de website.

Voor meer informatie kunt u ook mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.