Momenteel neemt de praktijk geen nieuwe cliënten aan

 

Psychologenpraktijk van Es - Roosendaal

 

Psychologische hulp en begeleiding bij:

*Depressieve klachten

*Angst

*Fobieën

*Stressgerelateerde klachten

*Faalangst

*Assertiviteitsproblemen

*Burn-out

*Identiteitsproblemen

*Traumatische gebeurtenissen

*Lichamelijk onbegrepen klachten

*Relatieproblemen

 

Psychische klachten komen in allerlei vormen voor. Zo kan er sprake zijn van depressieve gevoelens, angstklachten, fobieën, stressgerelateerde klachten en hinderlijke gevolgen van een burn-out.

Klachten van psychische aard, kunnen een aanwijsbare oorzaak hebben. Zo kunnen er zich aangrijpende gebeurtenissen hebben voorgedaan of vonden er grote veranderingen in uw leven plaats. Voorbeelden hiervan zijn een scheiding, kinderen die het huis uitgaan of het overlijden van een belangrijk iemand in uw leven. Meestal heeft het verwerken hiervan tijd nodig en zult u merken dat uw gevoelens van somberheid en verdriet na verloop van tijd minder worden. Het zijn in feite normale reacties op een vervelende gebeurtenis.

Toch kan de manier waarop wij met gebeurtenissen (en het leven in het algemeen) omgaan soms ook verstoord raken en daardoor minder effectief zijn. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een verstoorde rouwverwerking, waardoor u het overlijden van een dierbare geen plek kunt geven en u uw leven niet op kunt pakken. Of u merkt dat u angstig in het openbaar blijft nadat u iets vervelends heeft meegemaakt. In dergelijke gevallen is het aan te bevelen om hier actief mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door middel van gesprekstherapie. Ook wanneer er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen is voor uw problemen en u zich niet bewust bent van de oorzaak, kan gesprekstherapie u helpen om inzicht te krijgen in uw problematiek en deze de baas te worden.

Al naar gelang uw problemen zijn er verschillende behandelmethoden. Daarom richten we ons in onze eerste gesprekken op het verkrijgen van inzicht in uw problematiek en voer ik een kort persoonlijkheidsonderzoek uit. Vervolgens kunnen we de aanpak van uw klachten afstemmen op uw persoonlijke mogelijkheden.

Naast inzichtgevende therapie maak ik veel gebruik van principes afkomstig uit de cognitieve gedragstherapie. Deze therapievorm heeft als groot voordeel dat het kortdurend van aard is en handvaten biedt om snel mee aan de slag te kunnen. De gedachte achter deze therapie is dat onze cognities (dat zijn gedachten, ideeën, redeneringen, meningen) bepalen hoe we ons voelen en dat onze gevoelens op hun beurt weer specifieke gedragingen tot gevolg kunnen hebben. Verandering van ondermijnende oftewel saboterende gedachten kan een omslag in ons gevoel teweegbrengen, waardoor we ons gedrag op een effectieve manier kunnen bijstellen.

Een voorbeeld:

Iemand heeft moeite met spreken in het openbaar en ziet daarom heel erg op tegen een presentatie die hij op het werk moet geven. De onzeker makende gedachte die hij hierachter heeft is: ik kan het niet goed, de rest doet het beter. Door te achterhalen waar dit idee vandaan komt en hier reële positieve gedachten tegenover te zetten, groeit de eigenwaarde van deze persoon en kan dientengevolge spreken in het openbaar minder lastig voor hem worden.

Belangrijk is vooral dat de gesprekstherapie altijd op u afgestemd wordt. Soms is inzicht verkrijgen al genoeg, soms heeft u tools nodig om zelf mee aan de slag te gaan. Samen bepalen we uw richting. Desgewenst kunt u zelfs online aan de slag met een persoonlijk hulpverlenings- of coachingstraject. Meer informatie hierover vindt op de pagina online- therapie.

Wanneer u het idee heeft dat gesprekstherapie iets voor u kan betekenen, dan kunt u contact met mij opnemen via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., het contactformulier of telefonisch. Informatie over de tarieven en het contactformulier vindt u via de links hierboven in het menu op de website.

Ook kunt u bellen of mailen om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten.

tel: 06-41880327

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.