Momenteel neemt de praktijk geen nieuwe cliënten aan

 

Psychologenpraktijk van Es : coaching en intensieve persoonlijke begeleiding

 

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding, waarbij u zich bewust kunt worden van minder effectief gedrag en de eventuele gevolgen die hier uit voortvloeien. Het kan hierbij gaan om problemen in de privé-sfeer, op relationeel gebied of op het werk. Het doel van coaching is dat u nieuwe vaardigheden en competenties aanleert, waarmee u in staat bent om uw problemen aan te pakken of uw gestelde doelen te behalen. Het verschil tussen coaching en gesprekstherapie is dat coaching vooral oplossingsgericht is en minder diep ingaat op de achterliggende problematiek.

Het coachingstraject vindt op de volgende wijze plaats. In een eerste gesprek bespreken we samen de door u gestelde doelen. Misschien bent u bang om voor uzelf op te komen en zou u in bepaalde situaties assertiever willen zijn. Of u wilt werken aan uw sociale vaardigheden zodat het gemakkelijker wordt om contacten te leggen met anderen. Samen kijken we waar de hindernissen voor u liggen en waarom u tegen bepaalde problemen aanloopt. In de daarop volgende gesprekken proberen we meer inzicht te krijgen in het ontstaan van uw problematiek en maken we samen een concreet plan van aanpak. Soms kan het handig zijn om hierbij een persoonlijkheidsonderzoek te doen, zodat duidelijker wordt waar bepaalde problemen of obstakels vandaan komen en welke richting wij het best in kunnen slaan.

Aangezien ik ook een aantal jaren werkzaam ben geweest als selectiepsycholoog, kunt zich ook laten coaching in de aanloop naar een belangrijke sollicitatie of een assessment, waarbij we ons richten op het ontwikkelen en verbeteren van specifieke competenties en vaardigheden. Zodoende kunt u zich beter en zelfbewuster presenteren tijdens een assessment.

Coaching is dus breed toepasbaar en resultaatgericht. Over het algemeen is het traject kortdurend en volstaat een klein aantal sessies om u op weg te helpen. Eventueel kan coaching ook online. 

Informatie over de tarieven en het contactformulier vindt u hierboven in het menu op de website.

Hiervoor kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar: 06-41880327